Sapi Kerrie. (Gekruid riblappen met kerrie)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Wrijf de fijn in de vijzel.
Wrijf de djahé, , , en het . - tot een kruiden pasta.
Kook de runderlappen met wat en .
Laten uitlekken en de bouillon bewaren.
Week de in warm water.
Snij het vlees in blokjes en vermeng dit met de kruidenpasta.
Schep het geheel goed door en laat dit een paar uur marineren.
Fruit dan in wat olie de ui, knoflook en het vlees voor circa 15 minuten.
Giet er dan 3 kopjes van de bouillon bij, de geweekte .
Laat op een klein vuur alles minstens nog een paar uur sudderen tot het vlees goed gaar is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kare Sapi41u30m
-
Recept
Daging Abon sapi (gestoofd mild gekruid rundvlees)44u
-
Recept
Dending ragi (zacht gekruid rundvlees)42u
-
Recept
Karai Gosht (gekruid lamsvlees)42u20m
-
Recept
Keema kerrie (gekruid gehakt met bonen)41u
-
Recept
Sapi curry madras (pittige curry van rundvlees)45u35m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 56 kcal | 2% | 224 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |