Sappige rollade Half-om-half

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. De groenten grof snijden en even in een pan met 2 eetlepels aanzetten.
  3. Daarna 1 liter water met de soja toevoegen.
  4. Deksel op de pan en een uurtje op laag vuur garen.
  5. Vervolgens deksel verwijderen en de jus voor de helft inkoken.
  6. Daarna door een zeef afgieten in een pan of kom.
  7. Bereiding:
  8. Zorg dat de rollade aan de buitenkant droog is voordat je hem in hete olie aan alle kanten gaat bakken.
  9. Ook kop en kontje.
  10. Vervolgens de olie afgieten en de rollade nog even bruinen in .
  11. Haal de rollade uit de bakpan en leg hem op een ovenvaste schaal.
  12. Steek een kookthermometer in de kern en plaats het geheel in een voorverwarmde oven van 100 graden C.
  13. Laat de kerntemperatuur opkomen tot 60 graden C.
  14. Temper dan de oven en houd de kerntemperatuur gedurende een 1/2 uur op 60 graden C.
  15. De rollade is nu klaar en kan uit de oven gehaald worden.
  16. Haal nu de thermometer uit de rollade.
  17. Heeft U het vlees bij een goede slager gekocht dan komt er geen vocht uit het ontstane gaatje.
  18. In het andere geval kan er wel tot 2 deciliter vocht uitkomen.
  19. De rollade moet een paar uur afkoelen voordat ze aangesneden wordt.
  20. Jus:
  21. Nadat de rollade uit de pan is gehaald, gaan we de koekenpan blussen met rode en de groentenjus.
  22. Dit om het bruinsel van de bodem los te weken en in onze jus op te laten nemen.
  23. Om de alcohol te verdampen, laten we de jus nog 5 minuten zachtjes koken.
  24. De jus met zout op smaak maken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
26 kcal
1%260 kcal
Vetten
1 g.
2%10 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%10 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
4%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sappige rollade Half-om-half