Sardijnse lamsstoofschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verwarm een braadpan en giet de olie erin.
  2. Braad het vlees op matig vuur rondom bruin.
  3. Voeg de toe en bak nog 5 minuten.
  4. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met en .
  5. Deksel op de pan en 60 minuten stoven op een zacht pitje.
  6. Klein beetje water toevoegen als het vlees te droog wordt.
  7. Ondertussen:
  8. Maak de venkel schoon:
  9. topjes en bodem wegsnijden, van boven naar beneden in vieren snijden, zodat de bladeren aan de bodem vast blijven.
  10. Breng een pan water aan de kook, voeg toe en kook de hierin 12 minuten.
  11. Voeg ongeveer een soeplepel kookwater toe aan het vlees.
  12. Giet de af en voeg toe aan het vlees als dat al lekker zacht aan het worden is.
  13. Laat vlees en samen nog 20 minuten pruttelen, het gerecht mag redelijk droog zijn.
  14. Serveer heet.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sardijnse lamsstoofschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat is dit lekker! Heb het wel drie uur laten staan op een sudderplaatje en dus pas veel later de venkel erbij gedaan. En aangezien ik een blik tomaten had van 400 gram heb ik er nog een grote rijpe v... Lees reactie
Danielle 15 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
13 kcal
0%52 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sardijnse lamsstoofschotel