Saté
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van SHuijts
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de in stukjes.
Pak een grote kom en gooi daarin een flinke scheut , ketjap, een theelepel katoembar, theelepel djintin, theelepel vetsin, een teentje of theelepel gemalen en een beetje .
Meng dit met een lepel door elkaar en gooi daarna de in stukjes gesneden erin. - Roer dit om totdat alles bedekt is.
Laat daarna nachtje intrekken.
voor de BBQ:
Rijg het aan saté prikkers.
In een pan:
Opbakken in de pan.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté Makassar (sate van varkenslappen)41u15m
-
Recept
Sate manis (rundvlees)41u45m
-
Recept
Saté met pindasaus41u
-
Recept
Saté415m
-
Recept
Saté420m
-
Recept
Sate Babi430m
Variaties op Saté
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Satésaus | 10 | Sauzen en marinades |
Saté | 8 | Vlees |
Sate saus | 8 | Sauzen en marinades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1071 kcal | 53% | 4284 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |