Saté ajam ubud (gekruide kipsaté)

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en pers deze fijn.
    Wrijf in een vijzel alle ingrediënten voor de marinade fijn tot een mooie gladde kruidenpasta.
    Snij de filet in blokjes.
    Doe die in een schaal en voeg de kruiden pasta toe.
    Scheep het geheel goed door tot alles wordt gemarineerd.
    Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
    Schep het geheel regelmatig goed om.
    Rijg de gemarineerde kipfilet aan stokjes.
    Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn.
  2. Gebruik bij het roosteren eventueel wat tegen het verbranden van de saté.
    Maak de marinade goed warm, proef of hij op smaak is en serveer dit als saus bij de saté.
    Als je de stokjes in lauw water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal manis en olie
  • sambal manis kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal manis
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Saté ajam ubud (gekruide kipsaté) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Met dank voor deze informatie. Het marineren zal in het vervolg buiten de koeling plaatsvinden. Groet, George.
George Sindram 16 februari 2015
Als je vlees in de koelkast plaatst sluit het zich af voor vocht. Hierdoor trekt de marinade moeilijker in het vlees. Het is juist de bedoeling dat de marinade door het hele vlees trekt. Daarom wor... Lees reactie
jaccor 25 juni 2014
Waarom mag het marineren niet in de koelkast plaatsvinden?
George Sindram 17 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
49 kcal
2%490 kcal
Vetten
2 g.
3%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%50 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saté ajam ubud (gekruide kipsaté)