Saté babi
- Herkomst Indonesie
- Categorie BBQ
- Bereiden
- Kookboek van kees_rundvlees
- 1 reviews
Bereidingswijze
- Snijdt de in blokjes van ca 1,5 x 1,5 cm, mag ook groter.
Meng , 1 teen uitgeperst, , en als marinade.
Laat de in blokjes gesneden ca 2 uur marineren; schep af en toe om.
Leg saté pennen in het ongeveer 1/2 uur voor het rijgen van de saté.
Rijg het vlees aan de saté pennen.
Leg ze op de hete bbq of in de grillpan en gril ze gaar.
Maak intussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing. - Voeg 2 tenen uitgeperste en een flinke schep toe.
Lekker met stokbrood, atjar en kroepoek.
Ook lekker om te maken
Variaties op Saté babi
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sate Babi | 4 | Vlees |
Sate Babi (varkensvlees) | 1 | Streekgerechten |
Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak
- sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Saté babi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 75 kcal | 3% | 300 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |