Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje)

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Wok

Bereidingswijze

  1. Snij de in partjes.
    Maak de schoon en pers deze fijn.
    Snij de in plakken en doe deze in een ruime kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe.
    Schep het geheel goed door tot alles wordt gemarineerd.
    Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
    Schep het geheel regelmatig goed om.
    Rijg de gemarineerde kipfilet aan stokjes.
    Als je de stokjes in lauw legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.
    Wrijf de ’s fijn in de vijzel en neem deze uit de vijzel.
    Maak de rawit schoon en snij deze in stukjes.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Pers de uit en voeg dit toe samen met de ingrediënten voor de saus behalve de ’s in de vijzel.
    Wrijf het geheel tot een mooie grove pasta.
    Verhit wat olie in de wok en bak de pasta even licht aan.
    Voeg de overgebleven marinade toe aan het geheel en laat het even zachtjes doorkoken en als de saus te dik word voeg dan wat toe.
    Voeg als laatste de ’s toe en schep het geheel goed door elkaar.
    Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn.
    Gebruik bij het roosteren eventueel wat olie tegen het verbranden van de saté.
    Zet de gebakken satéstokjes in de saus.
    Serveer het geheel met de partjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie en pinda is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • ketjap en ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap en ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
242 kcal
12%968 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje)