Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
Bereidingswijze
- Snij de in partjes.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Snij de in plakken en doe deze in een ruime kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe.
Schep het geheel goed door tot alles wordt gemarineerd.
Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Rijg de gemarineerde kipfilet aan stokjes.
Als je de stokjes in lauw legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.
Wrijf de ’s fijn in de vijzel en neem deze uit de vijzel.
Maak de rawit schoon en snij deze in stukjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Pers de uit en voeg dit toe samen met de ingrediënten voor de saus behalve de ’s in de vijzel.
Wrijf het geheel tot een mooie grove pasta.
Verhit wat olie in de wok en bak de pasta even licht aan.
Voeg de overgebleven marinade toe aan het geheel en laat het even zachtjes doorkoken en als de saus te dik word voeg dan wat toe.
Voeg als laatste de ’s toe en schep het geheel goed door elkaar.
Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn.
Gebruik bij het roosteren eventueel wat olie tegen het verbranden van de saté.
Zet de gebakken satéstokjes in de saus.
Serveer het geheel met de partjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté ajam banjar (kip saté met pittige ketjapsaus)445m
-
Recept
Saté babi madura (licht gekruide varkenshaas saté)455m
-
Recept
Saté jamur goreng renyah (saté van champignons in een jasje)430m
-
Recept
Saté van varkens fricandeau430m
-
Recept
Saté ajam wijen (saté in pindasaus met sesamzaad)450m
-
Recept
Saté Ostrich Dengan Aprikot (saté van struisvogel)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachideolie en pinda is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- ketjap en ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap en ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 242 kcal | 12% | 968 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |