Saté cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
Bereidingswijze
- Maak de inktvis schoon en zet het in water met zout.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel fijn tot een mooie kruidenpasta.
Fruit de kruidenpaste met de daun djeruk purut in de olie tot het gaat geuren.
Voeg de santen er bij.
Schep het geheel goed door en kook de saus in.
Voeg de inktvis toe en stoof ze totdat ze van kleur veranderen.
Doe dan de kemangi er bij en stoof het even mee.
Laat het geheel afkoelen tot je er met de handen in kan.
Rijg de inktvis aan satéstokjes en roost er ze op de barbecue bruin.
Serveer de saté met de saus.
Tip:
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan ver branden de stokjes niet tijdens het grillen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté Komoh (runderspiesjes in kokossaus)450m
-
Recept
Saté babi madura (licht gekruide varkenshaas saté)455m
-
Recept
Sajoer Papaya (jonge papaya in pittige kokossaus)445m
-
Recept
Botok Cumi Asin (gestoomde inktvis met tahoe)430m
-
Recept
Ajam Rendang hati ampela (kippenlever en maagjes in kokossaus)450m
-
Recept
Saté tempeh (gefrituurde tempeh spiesen)430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 125 kcal | 6% | 500 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |