Saté hati (saté van kalfslever)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Rasp
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Snij het vlees in gelijke blokjes.
Pof de in een droge koekenpan.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de en rasp deze fijn.
Wrijf alle ingredienten behalve de kalflever fijn in een vvijzel tot een mooie kruidenpasta.
Verhit wat in de wok en bak de kruidenpasta licht aan tot deze begint te geuren en kleuren.
Voeg de kalfslever en kruidenpasta in een grote schaal bijeen en schep het geheel goed door.
Zet de schaal op een koele plaats maar niet in de koelkast voor 24 uur.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Rijg het vlees aan de stokjes.
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.
Rooster het boven de grill of BBQ goed gaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Rendang hati ampela (kippenlever en maagjes in kokossaus)450m
-
Recept
Saté pentol (saté van gekruide gehaktballetjes)445m
-
Recept
Saté babi madura (licht gekruide varkenshaas saté)455m
-
Recept
Hati rebus (Gebakken lever gestoofd in bouillon)445m
-
Recept
Saté hati ajam (saté vak kippenlevertjes)450m
-
Recept
Saté cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 78 kcal | 3% | 312 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |