Saté ikan (saté van visfilets)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Pers de uit en bewaar het vocht.
Spoel de kabeljauwfilets af.
Dep ze droog met keukenpapier en besprenkel ze met citroensap.
Bestrooi de vis licht met peper en zout en laat dit een kwartier intrekken.
Verhit de olie in de wok .
Bak de vis aan beide zijden in hete olie bruin.
Haal de vis dan uit de wok en houd hem warm.
Doe de , pindasaus, en de in de achtergebleven olie.
Schep het geheel goed door.
voeg twee dl heet water bij de saus.
Voeg de toe en laat deze onder goed roeren oplossen.
Laat het geheel een paar minuten goed door sudderen tot een mooie saus.
Leg dan de vis in de saus en laat deze gaar en warm worden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté ikan kokos (saté van visfilets met kokos)445m
-
Recept
Saté Komoh (runderspiesjes in kokossaus)450m
-
Recept
Bebotok Ikan (visballetjes in saus)445m
-
Recept
Sambal ikan kering (sambal van droge, zoute vis)445m
-
Recept
Mangoet ikan (vis in gele kokosmelksaus)445m
-
Recept
Ikan kubis (vispakketjes met kruiden en kool)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 63 kcal | 3% | 252 kcal |
Vetten | 2 g. | 2% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |