Saté kendari (licht gemarineerde saté van rundvlees)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Snij het vlees in gelijke blokjes.
Maak de schoon en snipper deze zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verhit de in de wok.
Fruit de samen met de knoflook even licht aan tot de glazig zien.
Neem de en knoflook uit de wok en bewaar deze in een ruime schaal.
Voeg de overige ingrediënten toe aan het mengsel zodat er een marinade ontstaat.
Voeg de vleesblokjes toe en schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Laat het geheel 24 uur marineren op een koele plaat maar niet in de koelkast.
Als je de stokjes in lauw water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.
Rijg de blokjes rundvlees aan de stokjes.
Rooster de stokjes boven een vuurtje lichtbruin en gaar.
Serveer de saté warm met een lekker sausje.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté babi madura (licht gekruide varkenshaas saté)455m
-
Recept
Saté Komoh (runderspiesjes in kokossaus)450m
-
Recept
Saté cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus)445m
-
Recept
Saté babi sempurna (licht gekruide saté van hamlappen)450m
-
Recept
Saté pentol (saté van gekruide gehaktballetjes)445m
-
Recept
Dendeng boemboe basa (zachtjes gebakken licht gekruid rundvlees)42u45m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 474 kcal | 23% | 3792 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |