Saté Ostrich Dengan Aprikot (saté van struisvogel)

Ingrediënten

+ -
print

Boemboe:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Rasp
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in 36 gelijke blokjes.
    Maak de lombok schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Maak het sjalotje schoon en snipper deze heel fijn.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
    Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een homogene kruidenmassa.
    Meng in een grote schaal het vlees met de kruidenmassa en schep dit goed door.
    Laat het geheel 24 uur marineren op een koele plaats maar niet in de koelkast.
    Maak de 12 sjalotjes schoon en kook deze in licht gezouten water ongeveer 3 minuten.
    Neem de sjalotjes uit het water laat deze uitlekken en afkoelen.
    Snij de sjalotjes in stukjes.
    Snij de plakjes katenspek door midden.
    Pak elk blokje vlees in de katenspek en rijg deze aan de saté stokjes.
    Doe er tussen door enkele stukjes van de gekookte sjalotjes.
    De saté op de hete gril of BBQ regelmatig omdraaien tot deze gaar zijn.
    Serveer de saté goed warm.

    De saus:
    Verwarm de water met de suiker tot de suiker is opgelost.
    Snij de abrikoos in kleine stukjes
    Breng de suikerstroop met de zoete witte wijn, vanillestokje, steranijs en kruidnagel tegen de kook aan en laat 10 minuten trekken.
    Verwijder de specerijen en voeg de gedroogde abrikozen toe .
    Kook het geheel nog eens 20 minuten heel zachtjes.
    Schep het geheel regelmatig goed door .
    Roer 1 theelepel maïzena door het geheel om wet binding te krijgen.
    Serveer de saus lauw warm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
287 kcal
14%1148 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saté Ostrich Dengan Aprikot (saté van struisvogel)