Sate sauce Semarang
- Herkomst Indonesie
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van boedha12
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- pellen.
- Stuk afbreken van de tamarinde en en laten weken in een glas warm water.
- Even laten weken en dan met twee vingers in het glas de tamarinde uitknijpen.
- Het sapmengsel gebruiken, de pit weggooien.
- Bereidingswijze: 1 eetlepel sambal met knoflook en het stukje trassie bakken in de steelpan, in wat olie.
- en toevoegen.
- Even asem in het glas uitknijpen, zodat het water donker wordt en alleen het water over de gieten.
- Blijven roeren. 3 tot 4 djeroek poeroet blaadjes toevoegen. 2 theelepels toevoegen.
- op gevoel toevoegen en 3 theelepels (bruine) .
- Blijven roeren en wat water toevoegen op gevoel zodat het niet aanbrandt.
- Pas dus op.
- Blijven proeven en naar smaak brengen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Katjangsaus, sate saus420m
-
Recept
Hot Sauce voor de BBQ410m
-
Recept
Sate saus45m
-
Recept
Sate saus415m
-
Recept
Sate saus445m
-
Recept
Sate saus425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- sambal oelek, trassie, pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 85 kcal | 4% | 340 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |