Sate saus
- Herkomst Indonesie
- Categorie Sauzen en marinades
- Satésaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van hanslegius
- 1 reviews
Keukenspullen
- Keukenmachine
Bereidingswijze
- Ui, knoflook, bruine basterd, , en gemberbolletjes tot een papje wrijven, in tjobek of keukenmachine.
- Papje fruiten in 1 eetlepel zonnebloem-.
- Inmiddels met , roedjak manis, kippebouillonblokjes en aan de kook brengen.
- Vuur lager draaien.
- Gefruitte massa (boemboe) toevoegen en goed doorroeren. 2 a 3 minuten laten sudderen.
- lepel voor lepel toevoegen en doorroeren.
- Is de saus te dik, dan wat bouillon van een blokje (kip) toevoegen.
- Is de saus te dun, dan wat toevoegen.
- Saus laten pruttelen tot alle is opgenomen.
- Als de sate-saus gaat borrelen is deze goed doorverwarmd.
- Let wel op het spatten:
- Speciaal op -uw kleding (sate-saus heb ik nooit uit mijn kleding gekregen) -op uw fornuis ook lekker op uw boterham, op kaas.
- Saus is zeer goed in te vriezen, zodat u later er nog meerdere malen van kunt genieten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Katjangsaus, sate saus420m
-
Recept
Sate saus415m
-
Recept
Sate saus45m
-
Recept
Sate saus425m
-
Recept
Saté Marinade41u
-
Recept
Sate sauce Semarang420m
Variaties op Sate saus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sate saus | 7 | Sauzen en marinades |
Gehaktballetjes met sate saus | 1 | Vlees |
Katjangsaus, sate saus | 1 | Sauzen en marinades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal manis, kippenbouillon, olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- sambal manis, trassi, kippenbouillon, pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal manis
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal manis en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon, olie, pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Sate saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 356 kcal | 17% | 356 kcal |
Vetten | 9 g. | 14% | 9 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 57 g. | 21% | 57 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |