Sate saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Ui, knoflook, bruine basterd, , en gemberbolletjes tot een papje wrijven, in tjobek of keukenmachine.
  2. Papje fruiten in 1 eetlepel zonnebloem-.
  3. Inmiddels met , roedjak manis, kippebouillonblokjes en aan de kook brengen.
  4. Vuur lager draaien.
  5. Gefruitte massa (boemboe) toevoegen en goed doorroeren. 2 a 3 minuten laten sudderen.
  6. lepel voor lepel toevoegen en doorroeren.
  7. Is de saus te dik, dan wat bouillon van een blokje (kip) toevoegen.
  8. Is de saus te dun, dan wat toevoegen.
  9. Saus laten pruttelen tot alle is opgenomen.
  10. Als de sate-saus gaat borrelen is deze goed doorverwarmd.
  11. Let wel op het spatten:
  12. Speciaal op -uw kleding (sate-saus heb ik nooit uit mijn kleding gekregen) -op uw fornuis ook lekker op uw boterham, op kaas.
  13. Saus is zeer goed in te vriezen, zodat u later er nog meerdere malen van kunt genieten.
25
25
25

Variaties op Sate saus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sate saus
VariatieAantalGang
Sate saus7Sauzen en marinades
Gehaktballetjes met sate saus1Vlees
Katjangsaus, sate saus1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal manis, kippenbouillon, olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • sambal manis, trassi, kippenbouillon, pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal manis
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal manis en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon, olie, pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sate saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Deze satesaus is in 10 min klaar en wordt door iedereenm, zelf de beste kokkie ... enorm lekker gevonden! Een echte aanrader!
Ria van Bossum-Van Klooster 14 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
356 kcal
17%356 kcal
Vetten
9 g.
14%9 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
57 g.
21%57 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sate saus