Saté van varkens fricandeau

Ingrediënten

+ -
print

Ingrediënten vlees:

Satésaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereiding:
  2. Snijd het vlees carré/dobbelsteentjes met ribbe van 25 á 30 mm (parisien) en marineer met de vermelde ingrediënten.
  3. Voeg naar eigen inzicht toe.
  4. Laat het minimaal 2 uur rusten in de koeling.
  5. Voor de saus meng alle ingrediënten in een pan op vuur, pas op voor aanbranden.
  6. Voeg als laatste de citroensap toe.
  7. Als de saus te dun is, wanhoop dan niet maar laat het onder voortdurend roeren verder inkoken, daarentegen als de saus te dik voeg gewoon een weinig toe.
  8. De saus moet glad en niet korrelig zijn.
  9. Bak het vlees in kleine hoeveelheden rondom in olie op een hoog vuur aan.
  10. Niet te lang bakken (1 á 2 minuutjes), anders wordt het droog!
  11. Laat het vervolgens een kwartiertje rusten en prik het dan op saté prikkers.
  12. Voor gebruik, verwarm het een ½ uurtje in een oven op 70 graden C.
  13. Het vlees is dan medium en lekker zacht van structuur.
  14. Doe er de warme pindasaus bij, een regelrechte hit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal goreng en sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • sambal goreng, pindakaas, sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en ketjap manis
  • ketjap manis en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal goreng en sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal goreng en sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis en ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal goreng en sambal
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
223 kcal
11%892 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saté van varkens fricandeau