Saté
- Herkomst India
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- 1 reviews
Bereidingswijze
- Pers boven de met een stevige knoflookpers de helft van de gember en een teentje knoflook uit.
- Schep het vlees om met 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel olie en laat het 15 minuten marineren.
- Verhit in een pannetje met een dikke bodem de rest van de olie en fruit hierin de goudgeel.
- Pers de rest van de gember en knoflook boven de uit en roer de erdoor.
- Schenk de rest van de ketjap en de erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat de satésaus op laag vuur 10 minuten zacht koken en breng 'm op smaak met de sambal en wat zout.
- Is de saus te dik?
- Leng 'm dan aan met kokend water.
- Rijg de blokjes vlees aan de stokjes.
- Verhit de grillpan en gril hierop de satéstokjes in 7-8 minuten gaar en bruin, draai regelmatig.
- Serveer de satéstokjes met de satésaus.
- Lekker met witte rijst, kroepoek en komkommersalade.
Ook lekker om te maken
Variaties op Saté
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Satésaus | 10 | Sauzen en marinades |
Saté | 8 | Vlees |
Sate saus | 8 | Sauzen en marinades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- pindakaas en sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Saté heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 977 kcal | 48% | 3908 kcal |
Vetten | 78 g. | 112% | 312 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |