Sateh burgers
- Herkomst Indonesie
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van MarkStoopman
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Warm de even op in een klein schaaltje in de oven of in een schaaltje in een pannetje heet water (au bain Marie) zodat deze lekker smeuïg wordt.
Leg het gehakt in een grote kom en verkruimel de beschuit er overheen.
Breek het en voeg toe.
Voeg daarna alle andere ingrediënten inclusief de verwarmde toe en kneed goed door elkaar.
Draai er 4 gehaktballen van en zorg ervoor dat je alle lucht eruit hebt gedraaid.
Druk flink plat (ongeveer 1,5 cm dik) en bak de burgers op matig vuur aan twee kanten bruin in de voorverhitte (ongeveer 3-4 minuten per kant, maar zeker niet te lang, een klein beetje rosé van binnen is niet erg)
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- sambal oelek en pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in volkoren beschuit en ketjap manis
- volkoren beschuit en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- volkoren beschuit kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden en volkoren beschuit
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden en volkoren beschuit
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- volkoren beschuit en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 235 kcal | 11% | 940 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |