Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Plank

Bereidingswijze

  1. Het varkensvlees:
    Wij kopen altijd een complete achterbil om die zelf uit te snijden.
  2. We nemen dan spierstuk voor spierstuk, die vaak 180 graden tegenover elkaar liggen.
  3. Kijken naar het vlees en bepalen welk vlees voor welke toepassing.
  4. Van de resten (het vet, de overblijfselen van het vlees, de vliezen enz. ) maken wij varkensgehakt.
    Ja maar ik heb geen gehaktmolen!
  5. Nou dan pak je een houten plank (werkt het best) Een groot koksmes of een hakbijltje, hak jezelf tot je een ons weegt en houdt plm. 1 kg varkensgehakt over.

    Anders:
    Het lekkerste vlees voor sateh is absoluut niet de varkenshaas.
  6. Dat vlees heeft geen nut, wordt door het dier niet gebruikt en groeit alleen maar omdat het er zit.
    Het beste vlees is het hampuntje, kun je dat niet kopen dan neem je hamlappen.
  7. Zijn die hamlappen te dun (typisch Nederlands) dan snijd je repen die je later kunt dubbelvouwen.

    Ongeveer 500 gram in grote stukken gesneden.

    OK Tot zover het vlees, als er nog vragen zijn lees ik dat later wel.

    Maak een papje van de (neem nou eens geen Conimex, maar ga op zoek naar een andere, betere. . .
  8. Thai, Chinees, Koreaans etc. ) En de overige ingrediënten.
    Over die ingrediënten het volgende.

    Als je verse komijn gebruikt, neem niet teveel, plet de zaden.
    Verse koriander:
  9. Neem alleen de wortel en gebruik niet teveel, koriander heeft een overheersende smaak.
    Verse gember:
  10. Zie koriander.
    Knoflook:
  11. Ik gebruik twee tot drie tenen.
    Ui:
  12. een kwart, fijnsnijden.

    Doe het gesneden vlees in het papje en laat het TENMINSTE twee uur trekken.
  13. Een middag is beter, een nacht teveel je wilt immers vlees proeven en geen kruiden.
    Dit marineren maakt het vlees lekker soepel, smaakvol en heeft nog steeds een "chew".

    Barbequen of braden in een ribbeltjespan, al dan niet aan stokjes gerijgt.

    En de saus??

    Daar kom ik later op terug.
  14. In Nederland vond ik die van Gouda's Glorie het lekkerst, maar ik ben al 9 jaar weg.
    Jullie houden het recept van hier tegoed.

    Eten met (stok)brood, gebakken rijst of zo uit het vuistje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zoete sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
93 kcal
4%372 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sateh Surpreme