Satésaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Satésaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van Taibahr
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Plet de knoflook en snipper het samen met het uitje.
Fruit het aan in een pannetje.
Voeg de en een deel vloeistof geleidelijk toe. - Laat het smelten op een zacht vuurtje en blijf roeren totdat een gladde saus is verkregen.
Voeg langzaam de overgebleven bouillon van de sojabrokjes toe en roer de rest van de ingrediënten en eventueel de gember door het mengsel.
Voeg naar smaak sambal toe. - Als de saus te dik wordt nog wat
(soja-) of water toevoegen. - Bij te dunne saus nog wat
toevoegen. - Laat de saus nog heel even zachtjes pruttelen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Satésaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Satésaus | 9 | Sauzen en marinades |
Pittige Satesaus | 2 | Sauzen en marinades |
Spitskoolschotel met satesaus | 2 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- pindakaas en sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 233 kcal | 11% | 466 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |