Saucijzenbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor 10 stuks:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de .
  2. Doe 1/3 deel ervan met , en verkruimelde in een kom.
  3. Meng er 6 eetepels koud water en de door tot het een samenhangend geheel is.
  4. Rol het deeg uit met een bebloemde deegroller op een met bestoven werkblad.
  5. Haal het deeg met een pannenkoekmes steeds los van het werkblad.
  6. Vouw de deeglap in drieen.
  7. Draai hem een kwart slag en vouw hem nog een keer dubbel.
  8. Rol het deeg weer uit naar de vouwkant.
  9. Herhaal deze procedure nog 2 keer.
  10. Vouw het deeg daarna in drieen en laat het dubbelgevouwen op een koele plek 30 min.
  11. rusten.
  12. Door dit vele vouwen en uitrollen ontstaat het bladerdeegeffect met de deeglaagjes.
  13. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  14. Meng het gehakt met , en .
  15. Pel het en snipper dit.
  16. Klop het los.
  17. Kneed het , de helft van het en het door het gehakt.
  18. Vorm 10 rolletjes van ca. 9 cm van het gehakt.
  19. Vet de bakplaat licht in.
  20. Rol het deeg uit tot een lange dunne lap van 10 cm breed.
  21. Snijd de lap in 10 gelijke stukken.
  22. Leg op ieder deeglapje een gehaktrolletje.
  23. Vouw het deeg eromheen, plak de deegnaad met water vast en druk deze goed dicht.
  24. Leg de saucijzenbroodjes met de deegnaad aan de onderkant op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van het .
  25. Zet de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de saucijzenbroodjes in ca. 30 min.
  26. goudbruin en gaar.
  27. Kan ook gemaakt worden met kant en klaar bladerdeeg.
25
25
25

Variaties op Saucijzenbroodjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Saucijzenbroodjes
VariatieAantalGang
Saucijzenbroodjes4Snacks
Shoarmasaucijzenbroodjes1Lunchgerechten
Minisaucijzenbroodjes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
566 kcal
28%2264 kcal
Vetten
44 g.
63%176 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saucijzenbroodjes