Saucijzenbroodjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Saucijzenbroodjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Zeef de .
- Doe 1/3 deel ervan met , en verkruimelde in een kom.
- Meng er 6 eetepels koud water en de door tot het een samenhangend geheel is.
- Rol het deeg uit met een bebloemde deegroller op een met bestoven werkblad.
- Haal het deeg met een pannenkoekmes steeds los van het werkblad.
- Vouw de deeglap in drieen.
- Draai hem een kwart slag en vouw hem nog een keer dubbel.
- Rol het deeg weer uit naar de vouwkant.
- Herhaal deze procedure nog 2 keer.
- Vouw het deeg daarna in drieen en laat het dubbelgevouwen op een koele plek 30 min.
- rusten.
- Door dit vele vouwen en uitrollen ontstaat het bladerdeegeffect met de deeglaagjes.
- Verwarm de oven voor op 220 graden C.
- Meng het gehakt met , en .
- Pel het en snipper dit.
- Klop het los.
- Kneed het , de helft van het en het door het gehakt.
- Vorm 10 rolletjes van ca. 9 cm van het gehakt.
- Vet de bakplaat licht in.
- Rol het deeg uit tot een lange dunne lap van 10 cm breed.
- Snijd de lap in 10 gelijke stukken.
- Leg op ieder deeglapje een gehaktrolletje.
- Vouw het deeg eromheen, plak de deegnaad met water vast en druk deze goed dicht.
- Leg de saucijzenbroodjes met de deegnaad aan de onderkant op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van het .
- Zet de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de saucijzenbroodjes in ca. 30 min.
- goudbruin en gaar.
- Kan ook gemaakt worden met kant en klaar bladerdeeg.
Ook lekker om te maken
Variaties op Saucijzenbroodjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Saucijzenbroodjes | 4 | Snacks |
Shoarmasaucijzenbroodjes | 1 | Lunchgerechten |
Minisaucijzenbroodjes | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 566 kcal | 28% | 2264 kcal |
Vetten | 44 g. | 63% | 176 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |