Saus van cashewnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Garde

Bereidingswijze

  1. Als eerste gaan we de nootjes malen.
    Doe deze in een keukenmachine met het mes erin.
    Door middel van de pulseknop maalt u de noten fijn.
    Als deze fijn zijn, voegt u langzaam toe, totdat u een pasta krijgt die op pindakaas lijkt.

    Ondertussen neemt u een middelgrote kookpan en doe hier ongeveer 300 milliliter water in plus 100 millilter .
    Breng dit aan de kook.
  2. Als het vocht kookt dan voegt u de notenpasta toe.
    Meng met een garde de saus glad maar laat het vuur nog laag.
    Voeg naar smaak het , , (Pas op!
  3. dit overheerst snel) kerrie, bruine en de knoflook toe.
    Meng dit er doorheen en zorg er voor dat alle ingrediënten zijn opgelost.
    Zet het vuur hoog en laat de saus al roerend 1 minuutje koken.

    Voeg als laatste een scheut toe.
    Dit zorgt ervoor dat scherpe randjes van de saus milder worden.
    Mocht de saus te dun naar u zin zijn dan kunt u hem wat verder afbinden met bijvoorbeeld allesbinder of u gebruikt maizena.

    En zie. .
  4. een heerlijke saus die lijkt op pindasaus maar qua smaak veel voller is en op meerdere gerechten toepasbaar is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
825 kcal
41%3300 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saus van cashewnoten