Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Auberginetapenade recept
Auberginetapenade recept

Auberginetapenade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de aubergines schoon en steek de buitenkant een aantal keren in. Bak ze in een ovenschaal ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden C. Pak de aubergines voorzichtig vast bij de steel en haal het vel eraf. Snijd de steeltjes eraf. Laat de paprika's uitlekken. Hak de aubergines en de paprika's fijn en pureer ze kort. Roer er 2 eetlepels citroensap door en laat het geheel afkoelen. Pel en snipper de knoflook. Roer hem met de yoghurt en 4 eetlepels olie door de auberginepuree. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, zout en peper. Zet de puree in de koelkast. Druppel 6 eetlepels olie over de puree. Maak de peterselie schoon en hak hem fijn. Strooi tenslotte de peterselie erdoor.

Serveersuggesties

Lekker met Turks brood.

Allergenen Informatie

Voor dit auberginetapenade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven