Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Basissaus bij wild en vlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de croma in een braadpan tot hij bruin is. Voeg de poulet toe en laat het vlees al roerend bruin worden. Voeg de in stukken gesneden ui, de gesnipperde knoflook en de gehakte rode peper (zonder zaadjes) toe. Kruid met peper en zout. Braad nog een kwartier. Voeg de tijm en rozemarijn en de helft van de kastanjes toe en laat nog even braden. Blus af met de port. Voeg de fond toe, breng de saus tegen de kook aan en laat hem 2 3 uur op laag vuur trekken. Laat de saus afkoelen en zeef hem. U kunt nu de jus eventueel invriezen. Ontdooi de jus (in de magnetron) en verwarm hem in een pan. Voeg 15 in kwarten gesneden kastanjes toe en breng op smaak met peper, zout en wat rode port. Bind de saus met de allesbinder en voeg de verwarmde room toe.

Serveersuggesties

U kunt de saus serveren bij kalkoen, wild en groot vlees. Je kan de saus grotendeels van tevoren maken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit basissaus bij wild en vlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven