Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Basissauzen recept
Basissauzen recept

Basissauzen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Een makkelijke manier om een goede saus te verkrijgen is door gebruik te maken van vetten of vocht waarin vis, vlees of gevogelte is bereid. Een voorbeeld: Met bak/braadvet nr. 1. Na het bakken van vis, vlees of gevogelte (hierna te noemen: "vlees") vlees verwijderen en warm houden. Fijngesneden ui of sjalot aanfruiten in het bak/braadvet daarna champignons of paprika aanzetten. Theelepel bloem hierdoor roeren (vuur laag zetten) eventueel poederkruid (kerrie of paprika) naar smaak toevoegen en direct koud water of koude bouillon er op gieten en goed roeren. Breng de saus aan de kook en maak op smaak af met peper, zout en een paar druppels maggi. Voeg nog (desgewenst) een scheutje room toe. Met bak/braadvet nr. 2; Na het bakken van vis, vlees of gevogelte (hierna te noemen: "vlees") vlees verwijderen en warm houden. Fijn gesneden ui of sjalot aanfruiten in het bak/braadvet. Rode wijn eropgieten en goed roeren en in laten koken. Breng de saus, nadat gewenste dikte is bereikt, op smaak met peper/zout en een paar druppels maggi. Maak af met een scheutje room. Met vocht: Als "vlees" in vocht bereid is (water, melk of wijn) het gare vlees uit de pan nemen en warmhouden. Maak in een pan een beetje roux van boter en bloem en laat dit afkoelen. Giet op de koude roux het kokende vocht (roeren) tot sausdikte en maak op smaak met peper en zout. Afmaken met een klein scheutje room. Roeren in een saus is altijd met een garde tenzij er grove delen vlees of groenten in zitten.

Allergenen Informatie

Voor dit basissauzen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven