Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Botersaus met kervel recept
Botersaus met kervel recept

Botersaus met kervel


Ingrediënten


Bereidingswijze


100 gram boter in kleine stukjes snijden. In 6 gelijke porties verdelen. Boven 2 kopjes ei splitsen. Dooier met 1 eetlepel koud water los kloppen. In pan 1/4 liter water met zout aan de kook brengen. In ander pan rest van boter smelten en bloem er door doen. Scheutje voor scheutje kokend water toevoegen. Blijven roeren tot het een gebonden saus is. Pan van vuur nemen. Met garde dooiermengsel en citroensap er door kloppen. 1 portie in stukjes gesneden boter er door kloppen. Als de boter is opgenomen dan de volgende portie er door. Ga zo door tot alle porties boter zijn gebruikt. De kervel fijn knippen en door de saus doen. Saus op smaak maken met zout en peper.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit botersaus met kervel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven