

Canarische Mojo saus/marinade
- Nederland
- Sauzen en marinades
- 4 portie(s)
- 10 minuten
- 5 minuten
- brunodemeester
Ingrediënten
- halve pikante chilipeper zonder zaadjes
- 1 teentje look of 2 kleintjes, zonder middenstuk
- 1 koffielepel komijn
- 1 koffielepel paprikapoeder
- goeie snuif grof zout
- halve lepel venkelzaad
- halve lepel korianderzaad
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- naar behoefte wat ketchup indien te pikant
- handje koriander naar wens
Bereidingswijze
rooster in een kleine pan de venkel- en korianderzaden tot ze lichtjes geuren,
voeg ze bij in de vijzel met de rest van de kruiden en stamp alles tot moes
voeg olijfolie toe naar behoefte en vijzel tot een gladde massa.
witte wijnazijn erbij en nog eens goed roeren
Serveersuggesties
indien te pikant kan men een eetlepel ketchup toevoegen om het wat subtieler te laten smaken
ook lekker met wat fijngesneden korianderblaadjes.
serveer op een krokante toast met wat kerstomaatjes.
lekker bij warme aardappels in de schil.
Meer Recepten
- Peri peri kip marinade4 porties
35 minuten
bouwhuis - Champignon-saus4 porties
30 minuten
lucyvader - Geniale Gamba Marinade5 porties
1 uur en 15 minuten
s-imon
Allergenen Informatie
Voor dit canarische mojo saus/marinade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Sauzen en marinades
- Canarische mojo saus/marinade