Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jager-saus recept
Jager-saus recept

Jager-saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak voor de jagers-saus 1,5 deciliter Spaanse saus. Hak de champignons en ui fijn. Fruit eerst de champignons in de 20 gram boter. Voeg na 5 minuten de ui toe en laat deze zachtjes bruin bakken tot alle vocht is verdampt. Roer er de witte wijn en bouillon door. Laat het mengsel inkoken tot de helft overblijft. Meng er de tomatenpuree en Spaanse-saus door. Verdeel de 25 gram boter in klontjes. Klop de klontjes boter vlak voor het serveren, van het vuur af, één voor één door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer tenslotte de peterselie door de saus. Lekker met rijst - omelet - eieren - niertjes - lever - gevogelte - varkensvlees - kalfsvlees.

Allergenen Informatie

Voor dit jager-saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven