Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerriesaus recept
Kerriesaus recept

Kerriesaus


Ingrediënten


14

Bereidingswijze


Een zelfgemaakte kerriesaus is erg gemakkelijk te maken en veel goedkoper (en minder zout!) dan kant-en-klare sauzen uit de supermarkt. Voor een halve liter melk smelt je 30 gram boter in een pannetje. Niet bruin laten worden, maar gewoon smelten. Dan 30 gram bloem erbij en goed roeren met een garde. Je krijgt dan een soort pastadeegje. Beetje warm laten worden, zodat de bloem gaar wordt. En weer: niet bruin laten worden, anders wordt de uiteindelijke saus ook bruin. Dan de melk erbij en op smaak brengen met peper, zout en natuurlijk de kerrie! Als de melk warm wordt (wel zeer regelmatig roeren!) dan wordt de saus vanzelf dik. Als de saus iets aan de flauwe kant is, is het erg lekker om wat sweet-chilisaus er bij te doen.

Serveersuggesties

Kerrie masala is een wat pittigere kerrie, zo wordt je saus ook pittiger.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerriesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kerriesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Ik heb het met kokosmelk bereid en is goed gelukt! Dankjewel
    Charlotte gaf dit recept op 13 juni 2016 5 uit 5 sterren
  • Klopt het als je kerrie bewerkt zoals soep of saus dat het dan curry heet?
    Tonny Hollander gaf dit recept op 24 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Helemaal gelukt. Maar ik heb het iets anders gedaan, want ik ben op de eco toer. De boter daar kunnen E-nummers in zitten, ik gebruik kokosolie. Het woord olie is misleidend want op kamertemperatuur i... Lees reactie
    Henk gaf dit recept op 18 maart 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven