Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knoflook-Balsamico dipsaus recept
Knoflook-Balsamico dipsaus recept

Knoflook-Balsamico dipsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de oven tot 180 graden Celcus. Plaats de ongepelde knoflookteentjes in een ovenvaste schaal. Doe er 2 eetlepels olijfolie bij en besprenkel met zout en peper. Doe er aluminiumfolie over en bak de knoflook tot ze lichtbruin en zacht is. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Laat het afkoelen. Knijp de knoflook uit het schilletje en doe ze in een mixer. Voeg azijn en rozemarijn toe en pureer het mengsel tot het een gladde massa is. Voeg terwijl de machine draait langzaam de overige olie toe en maak op smaak af met zout en peper. Laat de saus 15 minuten rusten en roer door voordat u serveert. Lekker om stokbrood in te dippen of om een beetje over verse schijfjes tomaat te gieten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit knoflook-balsamico dipsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven