Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Natuurlijke zoete chillisaus recept
Natuurlijke zoete chillisaus recept

Natuurlijke zoete chillisaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De geschoonde pepers in stukken hakken en met water uitspoelen. Doe de stukken samen met 120 milliliter water, de knoflook, de olijfolie, het zout en de rijstazijn in een blender en maal alles goed fijn. Giet de inhoud van de blender door een bolzeef. Druk de in de zeef achter gebleven peperpulp goed uit met een houten lepel (niet door de zeef wrijven). Vang het sap op in een roestvrij stalen pannetje en zet de achtergebleven peperpulp even apart in een kommetje. Breng de oranje vloeistof zachtjes aan de kook samen met de suiker, de kurkuma en de ras-el-hanout en laat het sap een paar minuten pruttelen. Doe nu de apart gezette peperpulp in een pannetje samen met 120 milliliter water en laat het mengsel een kwartiertje zachtjes pruttelen. Dik het mengsel in met een staafmixer en voeg het bij de andere oranje vloeistof. Haal dan de staafmixer nog eens door de saus tot alles goed vermengd is. Breng de saus aan de kook en roer er de met koud water aangemaakte maizena door tot de gewenste dikte is bereikt. Even laten doorkoken en dan de saus in een schoongemaakte warme pot gieten. In de koelkast is de saus lang houdbaar.

Serveersuggesties

Deze heerlijke saus is vrij van chemische additieven en een weldaad voor de tong! Lekker bij rijst/groente schotels in combinatie met gember en sojasaus zoals bijv. tamari.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit natuurlijke zoete chillisaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven