Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pastasaus recept
Pastasaus recept

Pastasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Goede pastasaus maken vraagt om tijd. Snelle pastasaus bestaat wel maar is niet lekker. Laat de fijngesneden ui, wortel en bleekselderie op een niet te hoog vuur 10 minuten stoven in een flinke hoeveelheid olijfolie. Doe er de tijm, oregano en knoflook bij. Doe er het gehakt bij en roer tot het rul is. Laat het enkele minuten stoven. Roer bloem erdoor en vermeng goed. Voeg tomaat, bouillonblokjes, een halve eetlepel sambal en laurierblad toe. Zet het vuur hoog tot de massa kookt, dan laag en sudder plusminus anderhalf uur tot de saus is ingekookt. Bij veel vocht kan dit ook wel 2 uur zijn. Voeg voor het serveren het gehakte basilicumblad erdoor. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Roer de saus regelmatig goed door om aanbranden te voorkomen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pastasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pastasaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies

  • Nu aan het maken. Hij is niet zo dieprood nog, maar komt dit later. Tomaten zitten er al wel bij.
    Joris gaf dit recept op 25 april 2013 5 uit 5 sterren
  • Prima saus, ik heb er een verse spaanse peper doorgedaan in plaats van sambal en gezeefde tomaten gebruikt, hoef je niet zo lang in te koken.
    Pieter gaf dit recept op 25 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Het is een ontzettend lekkere en makkelijke pastasaus! Zeker de moeite waard.
    Audrey gaf dit recept op 8 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Op een feestje heb ik voor 40 mensen deze pasta gemaakt. Iedereen was erg enthousiast! Het was heerlijk en authentiek. Ik gebruik rundergehakt en ook gewoon sambal oelek. Lekkere salade erbij en kaas,... Lees reactie
    Carola gaf dit recept op 11 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Erg lekker! Ik ga het nu voor de 5e keer maken maar nu met ansjovis erbij. En inderdaad altijd verse kruiden gebruiken.
    Koobuss gaf dit recept op 1 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Erg lekker, heb het al een paar keer gemaakt zo. Elke keer een flinke pan voor een keer of 3-4. Kids zijn er ook dol op! Ik ga het nu nog een keer maken maar dan met ansjovis erbij!
    Koobuss gaf dit recept op 1 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Heerlijke pastasaus! Absolute must om te proberen.
    Michel gaf dit recept op 3 augustus 2012 5 uit 5 sterren
  • Super pastasaus! Mijn variatietip: Doe er een scheut Port door en gebruik natuurlijk verse kruiden! Verder gebruik ik gewone Sambal Oelek. Serveren met wat gebakken spekjes erbij en wat kaas ... Smul... Lees reactie
    Jaap gaf dit recept op 6 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Je moet ff de tijd nemen (geven), maar het is absoluut de moeite waard. Het was heerlijk!
    Leendert gaf dit recept op 22 maart 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik maak de saus nu voor de 2e keer geweldig met pommedori's uit mijn eigen tuin en verse kruiden. Wat ik over heb vries ik in.
    Margreet gaf dit recept op 16 januari 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven