Pastasaus met paddestoelen en room

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de heel klein, in stukjes van max. 1 x 1 x 1 cm.
    Verhit de in een pan en bak de in stukken gesneden aan.
  2. Snijd de knoflook ragfijn en bak hem even mee.
  3. Blus met de witte en voeg de toe.
    Gebruik voor de bouillonpoeder, een bouillonblokje, groentefond uit een pot of trek de bouillon zelf van verse groenten zoals bleekselderij, wortel, ui, prei, e.
  4. d.
    Doe de gedroogde en in een groot thee-ei, zodat je dit later ook weer in zijn geheel kunt verwijderen.
  5. Gedroogde en in mindere mate ook gedroogde blijft anders als harde velletjes overal in de saus aanwezig.
    Breng de saus aan de kook.
  6. Doe de deksel op de pan en zet het vuur zo laag dat het net niet van de kook raakt.
  7. Laat de saus ‘n ½ uurtje sudderen; roer af en toe even door om aanbakken te voorkomen.
  8. Verwijder het ei met de gedroogde kruiden.
  9. Voeg de crème fraîche, de en de toe en breng weer even aan de kook.
  10. Breng op smaak met de gemalen peper.
    Bind ev.
  11. de saus heel lichtjes met een beetje dat je oplost in koud water.
    De hoeveelheid hangt af van de gewenst consistentie maar maak de saus zeker niet te papperig.
  12. Probeer beetje bij beetje hoe de saus reageert op het .
  13. Realiseer je dat de saus nog wat opstijft als hij afkoelt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en groentebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon en pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • koksroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
18 kcal
0%144 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pastasaus met paddestoelen en room