Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rum-rozijnensaus recept
Rum-rozijnensaus recept

Rum-rozijnensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Was de citroen zorgvuldig en schil er het geel van de schil af. Verhit de rum met het water en de citroenschil. Laat hierin van het vuur af en afgedekt, de rozijnen weken tot het vocht is afgekoeld. Verwijder de citroenschil, zeef de rozijnen en vang het vocht op. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte crème, giet er al kloppend het weekvocht en het citroensap bij. Verwarm de crème au bain marie steeds flink kloppend tot een gebonden schuimige saus. Roer er de uitgelekte rozijnen door. Serveer de saus warm of koud (deze saus mag alleen au bain marie verwarmd of warm gehouden worden en beslist niet te heet).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rum-rozijnensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven