Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sabayon (warme wijnsaus) recept
Sabayon (warme wijnsaus) recept

Sabayon (warme wijnsaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe alle ingrediŽnten in een sauteuse.
Klop met een handmixer het mengsel schuimig.
Zet het mengsel nu op een warmte bron: bij voorkeur de au-bain-marie maar rechtstreeks op het vuur kan ook; houd het vuur dan klein en til af en toe de sauteuse van de hittebron af zodat hert mengsel zeker niet gaat koken want dan wordt het eigeel hard.
Klop het mengsel ononderbroken met een garde of handmixer totdat het gebonden en schuimig is.
Zet de sauteuse op een natte, koude doek zodat het kookproces stopt.

Serveersuggesties

Presentatie: Schenk de sabayon in dessert coupes of giet de sabayon als saus over fruit, ijs en dergelijke. Serveer bij voorkeur warm; koud kan ev. ook Variatie: - neem i.p.v. de Marsala 2,5 cl Poire Williams - probeer ook eens een andere likeur - gebruik Jillz i.p.v. witte wijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sabayon (warme wijnsaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven