Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Satesaus a la Tonaldinho recept
Satesaus a la Tonaldinho recept

Satesaus a la Tonaldinho


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schep 1 potje pindakaas leeg in een pan. Pel 3 teentjes knoflook en pers deze uit in de pan. Al naar gelang de pittigheid 1-2-3-4 theelepels sambal toevoegen, kan ook op het einde. Voeg een scheut ketjap toe. Voeg 1 theelepel djahe, 1 theelepel boemboe satepoeder en 1 theelepel koenjit toe. Alles door elkaar roeren met zo nu en dan watertoevoegend tot het een smeuige massa wordt. Tot slot op een laag vuur zetten en bruine basterdsuiker toevoegen tot de gewenste kleur is bereikt. Als de saus warm wordt zal de dikte weer toenemen. Ja kan dan eventueel nog wat water erbij doen.

Serveersuggesties

Heerlijk pittig bij: sate maar ook lekker bij gourmetten, platen, fondue en BBQ.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit satesaus a la tonaldinho recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven