Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Tomaten-basissaus van Teunie recept
Tomaten-basissaus van Teunie recept

Tomaten-basissaus van Teunie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui glazig, voeg de in stukken gesneden tomaten toe en bak alles op matig vuur 5 minuten al omscheppend. Voeg de kruiden, azijn, de suiker en het zout toe, laat alles een half uur pruttelen, met het deksel schuin op de pan.
Doe de massa door een roerzeef of gebruik de staafmixer.
Doe alles terug in de pan, breng aan de kook en laat de saus wat inkoken.
Schep de saus in brandschone glazen potten en sluit ze af.
Zet de potten in een pan met water en breng aan de kook, laat alles nog 20 minuten tegen de kook aan staan
Haal de potten uit het water, zet ze zo'n 5 minuten op de kop en laat verder afkoelen

Serveersuggesties

lekker als basis voor de soep, doe er een pakje gezeefde tomaten bij en eventueel, vermicelli en/of soepballetjes, bestrooi met peterselie en een dotje room (bind eventueel met ma´zena, of allesbinder)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomaten-basissaus van teunie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tomaten-basissaus van Teunie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • Jezus wat is deze saus zout voor een basissaus de helft van het zout is meer dan genoeg!
    Bezoeker gaf dit recept op 10 februari 2016 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven