Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Velouté-saus recept
Velouté-saus recept

Velouté-saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een sauspan met een dikke bodem en smelt hierin de boter op laag vuur. Voeg al roerend de bloem toe. Blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Laat dit in 3 minuten gaar, maar niet bruin worden. Men noemt dit een blanke roux. Gier er langzaam, al roerend de bouillon bij. Breng de saus al roerend weer aan de kook. Laat de saus onder af en toe roeren nog 20 minuten zachtjes doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Lekker met gratins - prei - witlof - diverse groenten

Allergenen Informatie

Voor dit velouté-saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven