Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zelfgemaakte Ketchup recept
Zelfgemaakte Ketchup recept

Zelfgemaakte Ketchup


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pureer de tomaten (zonder kroon) in een blender tot het een gladde massa is. Alles door de zeef halen en met een rubberen of pollepel erdoor drukken. Alle harde stukjes weggooien. De rest even opzij zetten. Verhit de olie in een pan op mediumhoogte, doe de ui erbij en kook tot het fruitig is in 3 tot 4 minuten, niet laten kleuren. Voeg de tomatenpuree en ook alle andere ingrediŽnten behalve de azijn en zout toe en aan de kook brengen. Vuur laag zetten, uurtje laten staan en er soms doorheen roeren. Naarmate het uur vordert vaker. Azijn en zout toevoegen en zo'n 27.5 minuten laten koken, totdat het net zo dik als ketchup is. Laten afkoelen en in weckpotten doen. Weckpotten: De potten in water doe en dat laten koken. Erin doen wat erin moet, in dit geval de ketchup. Dichtdoen en op de kop zetten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zelfgemaakte ketchup recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven