Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zelfgemaakte mayonnaise recept
Zelfgemaakte mayonnaise recept

Zelfgemaakte mayonnaise


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Scheid het eiwit en eigeel van het ei. Gebruik voor de mayonnaise alleen het eigeel. Let op dat het ei op kamertemperatuur is, omdat de mayonnaise niet lukt als het ei net uit de koelkast komt.
Doe het eigeel in een schaal. Giet een halve theelepel azijn bij het eigeel. Mix met de mixer het eigeel en de azijn door elkaar. Giet langzaamaan, druppelgewijs, de olie bij het eigeel en blijf mixen. Voordat je een nieuwe scheut olie toevoegt, moet de vorige scheut volledig zijn gemixed. Als het goed is wordt de massa steeds dikker en steeds lichter van kleur. Blijf net zo lang olie toevoegen tot de massa zo dik geworden is, dat deze aan een vork blijft hangen.
Breng vervolgens de mayonnaise op smaak met de mosterd, zout, peper en een theelepel citroensap.

Suggestie:
Door extra knoflookpoeder toe te voegen maak je er een heerlijke aioli van!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zelfgemaakte mayonnaise recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven