Savooiekoolgratin met leverworst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de en snijd hem in fijne reepjes.
  2. Pel en snipper de .
  3. Snijd de leverworst in blokjes.
  4. Verhit 1-2 eetlepels in een flinke braadpan.
  5. Braad de en de leverworst licht aan en neem ze uit de pan.
  6. Laat de kool flink slinken in het braadvet, strooi de erover en laat deze lichtjes bruinen.
  7. Voeg de , 250 milliliter water en het bouillonblokje toe.
  8. Breng het geheel aan de kook en laat de kool 8-10 minuten smoren met het deksel op de pan.
  9. Roer de kool enkele malen.
  10. Voeg de leverworst en de weer toe.
  11. Breng op smaak met de , en .
  12. Vul een ingevette ovenschaal (ca. 30 cm lang) met het koolmengsel. .
  13. Schil de , spoel ze af en snijd of schaaf de in dunne schijven.
  14. Leg de dakpansgewijs op de kool.
  15. Smelt 3 eetlepels en strijk dee over de .
  16. Bestrooi de schotel met , en .
  17. Bak de schotel in 45-50 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  18. Garneer met verse .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje, boter, boter, kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
346 kcal
17%1384 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Savooiekoolgratin met leverworst