De runderpoulet in een ruime pan zachtkoken en tot een geurige laten trekken.
De , , salamblaadjes en djeroek poeroetblaadjes gelijk mee laten koken.
Intussen de fijngestampte in wat olie(1 stuk) tot geurig fruiten en aan de bouillon(0,75 liter) toevoegen en weer aan de kook brengen.
Daarna kan het vuur lager gezet worden om de bouillon(0,75 liter) verder te laten trekken.
Na ongeveer 10 minuutjes kunnen de groenten in volgorde aan de bouillon(0,75 liter) toegevoegd worden beginnend met de sperziebonen(1 ons), vervolgens de stukjes winterpeen(1 stukjes), dan de blokjes aardappel en als laatste gaan de stukjes broccoli(1 ons)/spitskool en de paprika(1 stukjes) erbij.
Het is de bedoeling om tijdens het koken van de groenten deze zo knapperig mogelijk te houden, maar wel gaar te koken.
De groenten die het meeste tijd nodig hebben om te garen gaan dus als eerste in de pan.
Als de groenten goed zijn, dan gaat de santen(1 blok) erbij en wordt alles goed omgeschept.
Nu kan de sayur geproefd worden en eventueel nog op smaak gebracht worden met wat zout(1 stuk), suiker (bouillonblokje).
De sayur kare is helemaal compleet als er nog wat soön in wordt gedaan; een soort doorzichtige gelatinevermicelli.
In bundeltjes bij elke toko te koop.
Een half bundeltje is voldoende voor 1 pan sayur.
Om het opscheppen wat te vergemakkelijken is het raadzaam om voor het opdienen de gare soön in handzame stukjes te knippen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en olie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon, kruiden, kruiden
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden en kruiden
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.