Scampi Diabolique
- Herkomst Belgie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van eds
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Pel de scampi en verwijder zorgvuldig het darmkanaaltje.
Pel de , de look en snipper in fijne stukjes.
Verhit een scheutje en fruit de brokjes met de look in de hete olie tot ze glazig zijn.
Roer er het en door.
Voeg de toe en roer zodat alle smaken zich vermengen.
Schenk de erbij en laat de alcohol al roerend verdampen.
Giet nu de kreeftensoep en de in de pan en laat de saus al roerend inkoken.
Laat de saus pruttelen op een heel zacht vuurtje tot ze een romige dikte heeft.
Snij intussen de in partjes, schil ze met een scherp mes en snij het vruchtvlees in fijne blokjes.
Hak de verse peterselie fijn, meng met de blokjes tomaat en hou deze garnituur apart.
Zet een ruime braadpan op een hoog vuur.
Voeg meteen een toe samen met een scheutje .
Kruid intussen de scampi met de .
Bak de scampi kort en krachtig in een hete braadpan aan elke kant één minuut.
Bestrooi royaal met de peterselie en laat nog 30 sec sudderen.
Roer de stukjes tomaat door de warme saus en laat ook 30 sec sudderen.
Presenteer de vers gebakken scampi op het bord en overgiet met een flinke schep van de duivelse saus.
Serveer met sneetjes stokbrood en echte boter.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en klontje boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room en klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 488 kcal | 24% | 976 kcal |
Vetten | 51 g. | 73% | 102 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |