Scampi's Teriyaki - gemarineerde scampi's
- Herkomst Belgie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ingeroosje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Meng voor de marinade al de ingrediënten door mekaar met een klopper.
- Laat deze even staan.
- Pel de grote garnalen maar laat het staartje er aan.
- Snijd de garnaal langs de onderkant even in en verwijder het darmkanaal.
- Doe de garnalen in een plastieken kom en giet er de marinade over, laat afgedekt 30 minuten staan.
- Rijg een garnaal of 5 aan de stokjes.
- Zet de grill aan en leg de 's op een bakplaat van de oven en laat ongeveer aan beide kanten 5 minuten grillen.
- Bestrijk regelmatig met de marinade aan beide kanten.
- Lekker met loempia saus of currysaus (Deze 's bak ik onder de grill (grill is eigenlijk niet het juiste woord, maar soit!), maar ze zijn nog lekkerder gegrild op de barbecue.
- Eerlijk gezegd was het vandaag niet echt weer om te barbecueën).
- Recept currysaus:
- Stoof de en de aan in de , bestrooi dit mengsel met de en currypoeder.
- Laat even drogen op een zacht vuur, giet er het over.
- Doe het blokje bouillon erbij en laat dit al roerend aan de kook komen.
- Laat een 5 tal minuten doorpruttelen (roer af en toe!).
- Giet het mengsel door een zeef en proef.
- Indien te weinig curry kan je altijd nog wat toevoegen (roer het er dan nog wel even goed door).
- Tip 1!
- Je kan beginnen met een half blokje , dan kan je op het einde nog altijd wat toevoegen, laat de saus dan al roerend nog even opkoken.
- Tip 2!
- Wil je een zachte curry saus, voeg dan een scheutje room toe naar smaak
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap en bloem
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- scampi is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 151 kcal | 7% | 302 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 26 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |