Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de kruiden en knoflook zachtjes 1 minuut.
Voeg het worstvlees toe en bak dit 10 minuten onder voortdurend roeren of totdat dit vlees gaar is.
Voeg dan de wijn toe en kook in 2-3 minuten het vocht een beetje in.
Maak vervolgens de bechamelsaus:
Smelt daarvoor de op een laag vuur en voeg de bloem(50 gram) al roerend toe totdat er een dikke massa ontstaat.
Haal de pan van het vuur en voeg de melk al roerende bij de massa.
Zet de pan terug op het vuur en kook alroerend totdat de saus pruttelt.
Voeg dan de Parmezaanse kaas(40 gram), de gruyére, mosterd en een beetje cayennepeper en zout(1 stuk) toe.
Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing verpakking beetgaar.
Laat het uitlekken en meng het worstmengsel door de schelpjes.
Vet een ovenschaal van 30x20 cm met de helft van de boter(75 gram)(25 gram) in.
Bestrooi deze met de helft van het broodkruim(3 eetlepels).
Doe de pasta en het worstmengsel in de ovenschaal en schenk de saus erover.
Bestrooi het geheel met het resterende broodkruim(3 eetlepels) en leg de resterende boter(75 gram)(25 gram) er in stukjes boven op.
Bak de pasta nog 15 minuten in de oven, Verwarm dan de grill op de hoogste stand en laat het gerecht in 2-3 minuten een bruin korstje krijgen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodkruim en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
boter, boter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, parmezaanse kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.