Schelvis gegaard in lavendel boter met daarbij aardappelmousseline met rozemarijn

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Mousseline:
  2. Aardappels schillen en koken met veel .
  3. Aardappels afgieten en door een zeef drukken.
  4. met room verwarmen.
  5. Door de aardappels roeren (met een houten lepel) Goed roeren tot een smeuïg geheel.
  6. toevoegen en dan de fijngehakte .
  7. Maak op smaak met en en eventueel nog wat crème fraiche.
  8. Vis:
  9. De met de lavendel op smaak brengen op 70 graden C.(heel langzaam).
  10. De vis in de leggen en laten garen op 60 graden C.
  11. De kleur van de vis wordt mooi blank.
  12. Wijnsaus:
  13. snijden en fruiten.
  14. Toevoegen , laten carameliseren.
  15. Afblussen met rode .
  16. Op smaak brengen met ; paprika poeder en witte .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon, wijn, wijn
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon, wijn, wijn
  • roomboter, kippenbouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • roomboter, melk, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • schelvis is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Schelvis gegaard in lavendel boter met daarbij aardappelmousseline met rozemarijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Interessant recept, is lekker! Ik heb de vissen wel wat langer laten garen.
Jan 15 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
828 kcal
41%3312 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schelvis gegaard in lavendel boter met daarbij aardappelmousseline met rozemarijn