Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28
Schelvis op een bedje van spitskool

Ingrediënten

+ -
print

Italiaanse kruiden: Tuscany Blend (Oil en Vinegar)

Voor de saus:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de schelvis en dep hem droog.
  2. met de viskruiden en maal peper en eroverheen.
  3. Snijd de in zeer fijne reepjes, ik doe dit met de hand, dat kijkt verfijnder en eet lekkerder!
  4. In de keukenmachine is het op de fijnste stand vaak nog te grof.
  5. Gooi de grove stukken aan de onderkant van de weg (ik geef ze aan mijn konijnen, ze zijn er dol op) Maak ondertussen de saus.
  6. Eerst een mooie roux van de ingredienten, knip en hak de heel klein.
  7. Houd de saus smeuig, voeg een scheutje toe en als laatste de met de pan van het vuur af.
  8. Voeg de toe, laat de saus indikken voor 10 minuten zodat de zacht worden en maak op smaak met peper en uit de molen.
  9. Blancheer kort de reepjes in een vergiet met uitlekpan.
  10. Dit doe ik door een liter kokend water eroverheen te schenken en de reepjes in het hete water om te scheppen met een schuimspaan.
  11. Laat uitlekken in de vergiet.
  12. Kook de ontpitte gaar in een aparte pan en laat afkoelen, Maak op smaak met wat dieetsuiker.
  13. Bak ondertussen een pan met aanbaklaag of folie de stukken schelvis gaar, of pocheer de vis in tien minuten gaar in een pan met water dat tegen de kook aan wordt gehouden.
  14. Mag beslist niet gaan koken!
  15. Houd de gebakken en/of gepocheerde vis warm (in de oven).
  16. Breng scheutje in een wok aan, gooi 3 snufjes Italiaanse in de olie laat kort meebakken en doe hier bovenop de geblancheerde .
  17. Wokken, de slinkt aanzienlijk en is beetgaar en knapperig als het er nog geelgroenig uitziet.
  18. Te snotgaar mag de beslist niet worden!
  19. Dien de warmgehouden vis op op een bedje van roergebakken , met wat druppels pruimenmousse.
  20. Lekker met gebakken rosti-rondjes.
  21. Eet smakelijk!!
  22. Mijn kinderen vonden het werelds.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
176 kcal
8%704 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schelvis op een bedje van spitskool
Inhoud
  1. Schelvis op een bedje van spitskool
    1. Ingrediënten
      1. Italiaanse kruiden: Tuscany Blend (Oil en Vinegar)
      2. Voor de saus:
      3. Voor de garnering:
      4. Keukenspullen
    2. Bereidingswijze
    3. Ook lekker om te maken
      1. Voedselallergie informatie
    4. Reacties op dit recept
    5. Voedingswaardetabel
      1. Voedingswaardegrafiek