Schelvis uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Garde
- Oven
Bereidingswijze
- Zet de oven op 180ºC.
Maak de vis schoon.
Schil de en hak ze fijn.
Was de en hak die fijn.
Snijd de in schijven.
Beboter een ovenvaste schaal, leg de sjalot op de bodem en geef er en over.
Geef en over de vis en leg hem in de schaal.
Geef er de witte over en bedek hem met aluminiumfolie.
Zet de schaal op het vuur, breng de zaak aan de kook en schuif daarna de schaal in de oven.
Laat ze hier 15 minuten en schep af en toe de vis met het vocht.
Meng 25 gram met evenveel tot een egale massa.
Als de vis gaar is, halen we hem uit de schaal.
We passeren het kookvocht in een pannetje, zetten dat op het vuur en voegen de room toe.
Onder kloppen met de garde werken we de massa door de saus als deze kookt en controleren de smaak.
Haal het vel van de vis, leg hem op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en bestrooi met gehakte .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Schelvis gegaard in lavendel boter met daarbij aardappelmousseline met rozemarijn445m
-
Recept
Ikan boemboe (stevig gekruide schelvis)445m
-
Recept
Visfilet uit de oven met tapenade440m
-
Recept
Schelvis op een bedje van spitskool450m
-
Recept
Schelvis met champignons440m
-
Recept
Makreel uit de oven430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- schelvis is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 68 kcal | 3% | 272 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |