Schnitzelnuggets met botergroente

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de , maak ze schoon en snijd ze in blokjes.
  2. Kook ze ca. 20 minuten in water met wat met het deksel op de pan.
  3. Verwijder de korsten van het brood en verkruimel het brood.
  4. Voeg het toe.
  5. Meng de broodkruimels met het .
  6. Klop 2 eetlepels water, en door de .
  7. Maak de schoon en snijd de roosjes eraf.
  8. Schil de , maak ze schoon en snijd ze in schijfjes.
  9. Gaar de en de samen 10-12 minuten in een laagje water met met het deksel op de pan.
  10. Gaar de erwten de laatste, ca. 5, minuten mee.
  11. Dep de schnitzels droog en snijd ze in 15-16 repen.
  12. Wentel het vlees eerstdoor de dan door het eimengsel en dan door de broodkruimels.
  13. Druk de kruimels goedaan.
  14. Verhit de in een pan met antiaanbaklaag.
  15. Bak de nuggets portiegewijs ca. 10 minuten rondom aan en zet ze op een warme plaats weg.
  16. Verhit de en 1-2 eetlepels apart van elkaar.
  17. Giet de af en stamp ze fijn.
  18. Klop de erdoorheen.
  19. Breng op smaak met en .
  20. Giet de groenten af en schud er 2 eetlepels doorheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • witbrood en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
210 kcal
10%840 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schnitzelnuggets met botergroente