Schnitzelschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de ca. 20 minuten met het deksel op de pan.
  2. Laat de schrikken, schil ze en laat ze afkoelen.
  3. Was de en snijd ze in blokjes.
  4. Maak de schoon en snijd ze in schijfjes.
  5. Pel en snipper de en de knoflook.
  6. Snijd het vlees in reepjes.
  7. Bak de reepjes portiegewijs rondom aan in 1 eetlepel hete .
  8. Breng op smaak met en en haal de reepjes uit de pan.
  9. Bak de , de knoflook, de en de paprika kort aan in het braadvet.
  10. Breng op smaak met en en voeg het vlees weer toe.
  11. Bestuif het vlees met de en bak hem kort mee.
  12. Roer ca. 250 mililiter water, de melk en het bouillonblokje doorheen.
  13. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 minuten koken.
  14. Verfijn met crème fraiche en breng stevig op smaak.
  15. Maak de schoon en ris de blaadjes eraf.
  16. Doe het vlees en de groente in 4 kleine ingevette ovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal.
  17. Snijd de in schijfjes en verdeel ze over de schaaltjes.
  18. Bestrooi de met en de .
  19. Bak de schotels 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Schnitzelschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Schnitzelschotel
VariatieAantalGang
Romige schnitzelschotel met uien1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere melk en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • magere melk en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
434 kcal
21%1736 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schnitzelschotel