Schnitzeltjes met sambalbadjaksaus en spinazie
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Meng de sausmix in een schaaltje met 2 deciliter kokend water.
- Goed roeren en naar smaak sambal toevoegen.
- Pel en snipper de en knoflook.
- Snijd de elk in 3 stukken.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzeltjes om en om 2 minuten.
- Schuif het vlees aan de kant.
- Voeg de en de helft van de knoflook toe en bak ze 2 minuten mee.
- Voeg de saus toe en schud de pan een beetje heen en weer.
- Verdeel de plakjes vlees weer over de pan en laat het nog 1 minuut zachtjes pruttelen.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook en de 3 minuten.
- Breng op smaak met zout.
- Verdeel de mie over 4 borden en de , het vlees en de saus ernaast.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Italiaanse gehaktballetjes met spinazie440m
-
Recept
Entrecote met spinazie á la créme425m
-
Recept
Kalfslapjes met spinazie445m
-
Recept
Varkenshaas met spinazie in bladerdeeg445m
-
Recept
Gevulde lamsfiletrollade met spinazie en ei42u15m
-
Recept
Gevulde varkensfiletrollade met spinazie en ei42u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in eiermie, sambal badjak, spinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 238 kcal | 11% | 952 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |